Over Biqqelz

Deze website maakt onderdeel uit van mijn bedrijf Biqqelz. Biqqelz is de overkoepelende bedrijfsnaam voor de verschillende bedrijfsactiviteiten waarmee ik mij bezig houd. Deze activiteiten zijn verdeeld over diverse afdelingen/websites.

In 2004 werd ik, na een jaar ziek te zijn geweest, volledig afgekeurd door UWV. Sindsdien zijn veel dingen die voor gezonde mensen vanzelfsprekend zijn, voor mij niet meer zo vanzelfsprekend. Met name het omgaan met slechte en hele slechte dagen, het managen van de beschikbare energie en het stellen van grenzen op goeie dagen blijken enorme uitdagingen te zijn. Na een langdurige periode van verder toenemende gezondheidsproblemen kreeg ik er in 2015 nog een extra labeltje bij. Omdat ik al volledig was afgekeurd had dat UWV-technisch gezien verder geen gevolgen. Voor mijn functioneren had het wél gevolgen, omdat sindsdien spierkracht en mobiliteit óók een continu aandachtspunt zijn.

Ik heb niks met geraniums, dus met instemming van UWV kon ik mijn eigen bedrijf, dat ik al vóór mijn afkeuring was gestart, gaan uitbouwen. Dat bleek voor mij de enige manier te zijn om werken en beperkt zijn te kunnen combineren en zodoende tóch een bijdrage te kunnen leveren aan de maatschappij.

BS Hobby

Mijn eerste bedrijf, dat ik op 01-10-2000 ben gestart, was BS Hobby. Vanuit BS Hobby stond ik af en toe met hobbymaterialen op kleinschalige hobby- en gelegenheidsmarkten. Daarnaast maakte ik zelf artikelen die ik op die markten verkocht.

BS Accountancy

Naast mijn activiteiten vanuit BS Hobby ben ik in 2003 gestart met BS Accountancy, mijn accountantskantoor waarmee ik mij richtte op administratieve dienstverlening, fiscale dienstverlening en personele dienstverlening.

BS Sennenhonden

De initialen BS in de naam BS Sennenhonden staan voor Betty Sikkema. In de zomer van 2003 kocht ik mijn eerste hond, een Appenzeller reu die de naam Bandit kreeg. In februari 2005 kwam er een tweede Appenzeller bij, een herplaats-teef met de toen al respectabele leeftijd van 12,5 jaar (Citta von Bännlifluh - roepnaam: Ratu). Na het overlijden van Ratu in 2007 duurde het niet lang voordat er een nieuwe herplaatser zijn intrede deed, de jonge reu Balou, voor wie ik al het derde baasje was. Balou bleek vanwege zijn gedrag niet meer plaatsbaar te zijn en heeft daarom een permanente plek in mijn roedel gekregen. Sinds 2009 vang ik in noodgevallen ook tijdelijk herplaatsers op. In sommige gevallen blijken deze 'noodgevallen' om uiteenlopende redenen niet meer plaatsbaar te zijn en zij blijven dan tot hun overlijden bij mij. Via deze weg heb ik Appenzeller Brando en Grote Zwitser Floris tot mijn roedel mogen rekenen en hen nog een mooie 'oude dag' kunnen geven tot het moment van hun veel te vroege overlijden.

Over mijn ervaringen met hondenscholen kan ik kort zijn: die zijn stuk voor stuk negatief. Daarin kwam pas verandering toen ik in 2007 in aanraking kwam met De Roedelmethode® van Hondenopvoedingsinstituut De Roedel in België. Daardoor, maar ook door de ervaringen die ik binnen de gedragsbegeleidingsgroep Appenzellers van de Nederlandse Vereniging voor Appenzeller, Entlebucher en Grote Zwitserse Sennenhonden heb opgedaan, heb ik besloten mij verder in te willen zetten voor de Sennenhonden en de Appenzeller in het bijzonder. Ook (of eigenlijk: juist) moeilijke Appenzellers en hun bazen moeten de begeleiding kunnen krijgen die zij nodig zijn. Helaas gebeurt het nog te vaak dat hen op hondenscholen de deur wordt gewezen.

Herplaatsers hebben een speciaal plekje in mijn hart verworven en één van de zaken waarmee ik mij - sinds 2012 via Stichting Herplaatsing Sennenhonden Citta von Bännlifluh - bezighoud is dan ook het bemiddelen bij Sennenhonden die herplaatst moeten worden.

Van BS Accountancy naar BS Administratie

In 2010 heb ik de bedrijfsnaam gewijzigd van BS Accountancy naar BS Administratie.

Van BS Administratie en BS Sennenhonden naar Biqqelz

De bedrijfsnaam Biqqelz is eind 2018 ontstaan, na een korte maar intensieve zoektocht naar dé ideale bedrijfsnaam die 'iets maar eigenlijk ook niets' betekent, die 'veelzeggend maar (nog) zonder betekenis' is. Biqqelz wordt uitgesproken als 'bikkels' en dat is ook precies de uitstraling die ik met deze naam wil bereiken. Waarom? Dat leg ik je graag uit.

Naast mijn bedrijf ben ik oprichter en voorzitter van een stichting die bemiddelt bij herplaatsing van honden. Vanuit die functie ben ik tevens gastgezin en dat betekent in de praktijk dat honden met (zware) gedragsproblemen die om zwaarwegende redenen niet bij hun eigenaren kunnen blijven totdat zij herplaatst kunnen worden, door mij worden opgevangen. Soms lukt het om deze honden weer te plaatsen, maar helaas zijn er ook situaties waarbij de gedragsproblemen zó ernstig blijken te zijn dat er geen zicht is op een succesvolle herplaatsing. Ook komt het soms voor dat er naast de gedragsproblemen gezondheidsproblemen blijken te zijn of tijdens de opvangperiode ontstaan die de kans op een succesvolle herplaatsing in de weg staan. Deze honden die om gedragsredenen en/of gezondheidsredenen niet meer plaatsbaar zijn, zijn wat mij betreft stuk voor stuk échte bikkels omdat ze het tóch maar even redden om - ondanks al hun problemen - met elkaar samen te leven. Zij geven inhoud aan mijn leven en blijven bij mij tot hun dood. Ook Appenzeller Sennenhond Bikkel belandde via de stichting bij mij en hij heeft mij in 2018 geïnspireerd bij de keuze van mijn nieuwe bedrijfsnaam.

Ondanks mijn gezondheidsproblemen doe ik mijn uiterste best om jou als klant zo optimaal mogelijk van dienst te zijn. Gezien mijn beperkingen en de bijbehorende uitdagingen voor mijn dagelijks functioneren, kan het helaas voorkomen dat ik niet binnen de aangegeven termijnen kan reageren. Ik hoop dat ik daarvoor een beroep mag doen op jouw begrip en geduld.

Opleidingen en kwalificaties

Wil je weten bij welke organisaties ik ben aangesloten, welke vrijwilligersfuncties ik (heb) verricht en welke opleidingen, cursussen, workshops, etc. ik allemaal heb gevolgd, dan kun je een kijkje nemen op in mijn curriculum. Hier vind je alle benodigde informatie om vast te stellen of jij denkt dat ik jou kan helpen om jouw proble(e)m(en) op te lossen. Heb je nog vragen? Neem gerust contact met mij op!

Biqqelz

Betty Sikkema

Heeft u vragen? Ik beantwoord ze graag!
Velden gemarkeerd met asterisks (*) zijn verplicht.
Privacy *